Η ομάδα του “Iris2” ιδρύθηκε το 2009 από την κοινή μας αγάπη για την φωτογραφία, την τέχνη και την καλαισθησία. Η ιδέα ξεκίνησε από την Ίριδα, τη θεά του Ουράνιου Τόξου κατά τους αρχαίους Έλληνες.

Η Ίρις ήταν η αγγελιοφόρος των θεών, που μετέφερε μηνύματα από το «μάτι του ουρανού» στη γη με την καμπύλη του ουράνιου τόξου. Η λέξη Ίρις σημαίνει «μάτι του ουρανού».

Ήταν το όνομα που δόθηκε στη θεά, στο λουλούδι και στην κόρη του ματιού μας. Αυτό σημαίνει πως ο καθένας μας κουβαλάει μαζί του ένα κομμάτι ουρανού.

Η ομάδα μας, με έδρα τη Λήμνο, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα για να φωτογραφίσει ιστορίες… ιστορίες που πρέπει να φυλάξουμε για πάντα μ’ έναν ξεχωριστό τρόπο.

Ειδικευόμαστε στη φωτογραφία γάμου, βάπτισης ,εμπορικής διαφήμισης, μόδας και εκδηλώσεων.

Η πολύχρονη εμπειρία μας και η συνεχής ενασχόληση μας έχουν βοηθήσει να δημιουργήσουμε φωτογραφίες που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Γνωρίζουμε τη σημασία και τη μοναδικότητα της κάθε περίστασης και ως φωτογράφοι και εικονολήπτες, δίνουμε –μέσα από το φακό μας- αξία σε κάθε στιγμή.

Συνδυάζουμε την παράδοση με τη σύγχρονη τεχνολογία, την εμπειρία με την φαντασία, την τεχνογνωσία με την έμπνευση και την αισθητική.

Λίγα λόγια για τον φωτογράφο…

Ο Στράτος Γ. Ροσβάνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λήμνο. Προέρχεται από οικογένεια φωτογράφων κι έτσι το ενδιαφέρον του για το αντικείμενο ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Είναι επαγγελματίας φωτογράφος περισσότερα από 20 χρόνια. Σπούδασε σε ιδιωτική σχολή στην Αθήνα, όπου και έμεινε για 15 χρόνια. Τα πρώτα του χρόνια στη δουλειά εργάστηκε ως φωτογράφος μόδας και καλλιτεχνικού φωτορεπορτάζ.

Στη συνέχεια, τον κέρδισαν οι γάμοι και τα μυστήρια. Οι άνθρωποι που βιώνουν έντονα συναισθήματα σε μοναδικές στιγμές της ζωής τους, κλαίνε, γελούν και συγκινούνται. Από το 2002 ζει και εργάζεται στο Μούδρο της Λήμνου.

«Δεν τραβάς απλά μια φωτογραφία με μια φωτογραφική μηχανή. Στη δημιουργία της φωτογραφίας συμπεριλαμβάνονται όλα τα βιβλία που έχεις διαβάσει, η μουσική που έχεις ακούσει, οι άνθρωποι που έχεις αγαπήσει.» - Άνσελ Άνταμς

1715-3